Ακούσαμε στον EASY 972: RICECREAM: Παγωτό από ρύζι!

Συνέντευξη EASY 97,2

RICECREAM: Παγωτό από ρύζι!

Στο Easy Breakfast μίλησε στη Μαρία και στον Στάθη ο διευθυντής ερευνών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Δρ. Δημήτρης Κατσαντώνης, επιστημονικά υπεύθυνος του έργου «RiceCream».

Ο Δρ. Δημήτρης Κατσαντώνης αναφέρθηκε αρχικά στην ιδέα για δημιουργία συνταγής παγωτού με βάση το ρύζι και το γάλα ρυζιού, τη δυσανεξία στη λακτόζη και τις χρωστικές φυσικής προέλευσης. Επίσης, στάθηκε στις αρχές της κυκλικής οικονομίας που ακολουθεί η βασική ιδέα του ερευνητικού έργου και τη χρήση των υποπροϊόντων ρυζιού, συγκεκριμένα το πίτυρο ρυζιού, μια υπερτροφή με υψηλή θρεπτική αξία. Ακόμη, συζητήθηκε η διοχέτευση του τελικού προϊόντος στην αγορά και η άμεση σύνδεση της έρευνας με την αγορά.

Ακούστε τη συνέντευξη, πατώντας στο παραπάνω link.

Προτεινόμενα
Μετάβαση στο περιεχόμενο