Η εταιρία ΙΩΑΝΝΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ λειτουργεί από το 1953, διαθέτει μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής ποιοτικών γλυκών και επιδόρπιων παγωτού που απαρτίζουν 17 διαφορετικές κατηγορίες και αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τα 400 διαφορετικά είδη. Έχει τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία στο τομέα των τροφίμων, επενδύει σε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, στο άριστα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και ενσωματώνει τις παραδοσιακές συνταγές στις αυξανόμενες απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού μέσω από την ορθή επεξεργασία των χρησιμοποιούμενων ποιοτικών πρώτων υλών, την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία προϊόντων υψηλής ποιότητας, επιδιώκοντας πάντα την ανάπτυξη ιδανικής σχέσης ποιότητας-τιμής.
Επομένως, μέσα από την εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών και μεθοδολογιών καθώς και τη διάθεση να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τη παραγωγή νέων ποιοτικών προϊόντων, κρίνεται ότι διαθέτει την απαιτούμενη κατάρτιση στο τομέα των τροφίμων ώστε να αναλάβει το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υποστήριξη της παραγωγής επιδόρπιου παγωτού με ενσωμάτωση στην υπάρχουσα γραμμή παραγωγής παραδοσιακού παγωτού του πίτυρου ρυζιού (ΠΡ), αλλά και γάλακτος από ρύζι ή/και κρέμα από ρύζι με παράλληλη σύνθεση και παραγωγή νέων συνταγών συνοδευτικών μπισκότων από άλευρα λαχανικών και φρούτων και τέλος την προώθηση τους στο ευρύ κοινό.
Η εταιρεία ERGOPLANNING ΕΠΕ, θα είναι υπεύθυνη για την οικονομική και διοικητική διαχείριση του συγκεκριμένου έργου. Ειδικότερα, θα αναλάβει την εκπόνηση της τεχνοοικονομικής ανάλυσης του σχεδιασμού των καινοτόμων συνταγών και το κόστος παραγωγής τόσο του επιδόρπιου παγωτού όσο και της ανάπτυξης επεξεργασίας των πρώτων υλών (φρούτα και λαχανικά που θα χρησιμοποιηθούν) (σύγκριση κόστους παραγωγής με το μοντέλο της παραγωγής του συμβατικού επιδόρπιου παγωτού) και θα αναλάβει τις δράσεις προώθησης των αποτελεσμάτων και διάχυσης της παραγόμενων προϊόντων στο ευρύ κοινό, σε σχολικές ομάδες, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, ζαχαροπλαστεία και σούπερ μάρκετ, μέσω της δημιουργίας λογοτύπου, ιστοσελίδας, ενημερωτικών φυλλαδίων, διαδραστικής εκπαιδευτικής εφαρμογής κτλ.
Η εταιρεία QLAB, λόγω της εξειδικευμένης εμπειρίας της στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στον αγροδιατροφικό και βιοενεργειακό κλάδο θα αναλάβει τον ποιοτικό έλεγχο, τις χημικές αναλύσεις των πρώτων υλών αλλά και των τελικών προϊόντων ώστε να αξιολογηθούν τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους αλλά και το μικροβιακό τους φορτίου κατά το στάδιο της αποθήκευσης.
Τέλος, για την εκτέλεση του ερευνητικού μέρους της πρότασης είναι αναγκαία και η συμμετοχή ενός ερευνητικού φορέα όπως το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Στο συγκεκριμένο Ινστιτούτο βρίσκεται το μοναδικό στην Ελλάδα τμήμα που ασχολείται αποκλειστικά με την έρευνα του ρυζιού, με κυριότερες δραστηριότητες τη δημιουργία νέων ποικιλιών και τη σποροπαραγωγή, τη μελέτη και βελτίωση των καλλιεργητικών πρακτικών του ρυζιού, τη γεωργία ακριβείας , καθώς και τη αξιοποίηση των υπολειμμάτων ή υποπροϊόντων της βιομηχανίας ρυζιού για τη δημιουργία λιπασμάτων ή καινοτόμων και λειτουργικών προϊόντων για ανθρώπινη κατανάλωση . Διαθέτει αναλυτικό εργαστήριο με δυνατότητες και μηχανήματα δημιουργίας και ανάλυσης τροφίμων, ενώ συνεργάζεται για θέματα τροφίμων με αντίστοιχα τμήματα Γαλακτοκομίας (Ιωάννινα) και Κτηνιατρικής (Θεσσαλονίκη) του Οργανισμού.
Αναμενόμενα αποτελέσματα
  • Ανάπτυξη νέας γκάμας προϊόντων για την εταιρία, με τη δημιουργία ενός λειτουργικού τροφίμου, αλλά και σκόνης αυγού.


  • Δημιουργία της τελικής βασικής συνταγής παγωτού εμπλουτισμένου με ΠΡ είτε παγωτού ελεύθερου λακτόζης, πάνω στην οποία η βιομηχανία θα μπορεί να εναλλάσσει τις γεύσεις και τα χρώματα.


  • Δημιουργία προϊόντων για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού ή ειδικές ομάδες καταναλωτών


  • Χρήση προϊόντων προέλευσης από την Ελληνική Επικράτεια με έμφαση την Κεντρική Μακεδονία
Μετάβαση στο περιεχόμενο