Ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων του έργου

Την Τρίτη 09 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κτήματος Αξιού Θέασις (στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης) με προσκεκλημένους ορυζοπαραγωγούς από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, την επιστημονική κοινότητα καθώς και λοιπούς τοπικούς φορείς. Το παρόν έδωσε και ο κ. Νικόλαος Τζόλλας, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε η πορεία του έργου, προβλήθηκαν τα αποτελέσματα αυτού, ενώ ακολούθησε Q&A, όπου δόθηκε η ευκαιρία να απευθυνθούν ερωτήσεις προς στην ερευνητική ομάδα του RiceCream σχετικά με την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν κρίσιμα συμπεράσματα από την έρευνας αγοράς τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούσαν την τμηματοποίηση της αγοράς, τον προσδιορισμό αγοράς στόχου και προτάσεις για τη στρατηγική τοποθέτησης των νέων προϊόντων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Ανάλυσης Κύκλου Ζωής, που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου RiceCream, κατά την οποία αναδείχθηκε το γεγονός ότι η αντικατάσταση ζωικού γάλακτος με φυτικό γάλα από καστανό ρύζι, μείωσε σε μεγάλο βαθμό τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της διεργασίας παραγωγής παγωτού.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι παρέλαβαν folder με ενημερωτικό υλικό του έργου και δοκίμασαν παγωτό, όπως αυτό δημιουργήθηκε στα πλαίσια του έργου από την ερευνητική ομάδα.

Πρόσφατα νέα
Μετάβαση στο περιεχόμενο